Het recht van groenten

Zoete aardappel

Broodwortelen zoete aardappelbroodwortelen, of zoete aardappelen worden geteeld voor de zetmeelrijke knol. Deze cultuur is al lange tijd in het zicht in tropische en subtropische klimaten. We hebben de subtropen, maar kunnen groeien zoete aardappelen en net ten zuiden van het land, als manoeuvreren en midden-rijpende variëteiten. Het voordeel van yam dat hij kan groeien waar aardappelen zijn vaak te wijten aan de degeneratie van massavernietigingswapens of virale ziekten die niet groeien.

Helaas, de bevolking van het zuiden van ons land niet vertrouwd zijn met zoete aardappelen, en hij kon met succes hier te groeien in het open veld. Wat een zoete aardappel plant? Allereerst is zij eeuwig, maar in cultuur wordt het gebruikt als jaarlijks. Stengels trail yam, is het gemakkelijk om wortel te nemen op de knooppunten. Steellengte 1,52 m, lengte 815 cm internodiën

bladeren van de plant zijn plaatsvervanger, zonder steunblaadjes, maar op lange stengels. De vorm en de grootte van de bladschijf op verschillende kwaliteiten zijn niet hetzelfde: er zijn hartvormig, en zelfs kopetsa de messen. In de oksels van de bladeren zich ontwikkelen bloemen, de vorming van een borstel uit 37 knoppen. Steeltjes zo lang als de bladstelen. Bloem van zoete aardappel lijkt op een trechter, zoals de winde.

Deze plant is cross-bestoven, vooral bijen te bestuiven. Zelfbestuiving komt zeer zelden en slechts in enkele variëteiten van zoete aardappelen. De meeste zoete aardappelen worden vegetatief vermeerderd door de spruiten, maar voor de fokkerij doeleinden en hun toevlucht tot zaad reproductie. De meeste variëteiten van zoete aardappel is bijna volledig de mogelijkheid om geslachtelijke voortplanting verloren, veel soorten bloeien niet, maar sommige bloeien en zelfs vormen een zaad.

Yam knollen zijn niets meer dan een verdikking van de wortels, dus het is meer correct om noemen ze wortelgewassen. Ze hebben geen ogen en scheuten ontstaan ​​uit knoppen verborgen, beschikbaar in grote hoeveelheden op het oppervlak van de ondergrondse vegetatieve lichaam. Afhankelijk van de graad knollen zijn bolvormig in vorm, vaak langgerekte, spoelvormig, en de kleur van wit, roze, crème, licht geel, oranje.

De chemische samenstelling van yam knollen is grotendeels te danken aan de raskenmerken en de voorwaarden van de teelt. Hoeveelheid droge stof in knollen van verschillende rassen, variërend van 30 tot 40%. De belangrijkste deel bestaat uit zetmeel en suiker (glucose priimuschestvenno). Vanwege de verschillende suikergehalte yam knollen hebben niet dezelfde smaak, zijn heel lief en heel hartig.

De chemische samenstelling van yam aardappel is vergelijkbaar, maar koolhydraten aanmerkelijk hoger is dan het. Calorie knollen tijdens het koken toe. In het voedsel geconsumeerd in gebakken, gekookt, gebakken en gedroogd vormen. By the way, zoete aardappel bloem nogal zoet. Als het wordt gemengd met tarwemeel, dan in een dergelijk mengsel is het mogelijk om bakken koekjes, cakes, bagels, muffins ... Toegevoegde suiker nodig is.

Stem zoete aardappelen vers, gedroogd of zasilosovannom een ​​goed voer voor vee, voedingswaarde die gelijk is aan luzerne en klaver. Hoe kan ik deze rariteit te groeien? Bovenal moeten we een beetje knollen, voor een klein deel van hun behoefte maar een paar. Op de kieming van zoete aardappelen lag in januari, februari, dit vak kan in hoogte versteld worden in 1520, zie

installeren op de pan en houd op de vensterbank. In de onderste lade gaten om overtollig vocht af te voeren. De samenstelling van de bodem: een deel losse grond, vervolgens in gelijke delen grof zand en humus. Na het roeren een mengsel van vulling helft van het volume van de doos, moet de bovenkant een laagje korrelige zand (35 cm).

Voor het opleggen uitlopen knollen goed gedesinfecteerd in een zwakke oplossing van kopersulfaat, zet dan in de doos op het zand oppervlak en duw de bodem en bestrooi met grof zand laag 34 cm temperatuur voor kieming moet binnen 1827 '. Te onderhouden bodemvochtigheid regelmatig bewaterd. Een maand later zal de zaailingen verschijnt eerst.

Bij het bereiken van 46 internodiën gescheiden van kiemen en transplantatie of in een warme parnichok, of in een pot met aarde. Spruiten van knollen te schieten 57 keer in 810 dagen. Zaailingen van zoete aardappelen worden geplant in volle grond op een moment dat een goede warming up. In de zuidelijke regio's van Centraal-Azië, yam planten begint eind april en eindigt begin juni. Termen van het verzamelen van knollen, respectievelijk, anders zal zijn begin september, eind oktober.

Planten in de volle grond kan worden uitgevoerd als zaailingen uitgedund, en de stekken zonder wortels van planten die zijn voortgekomen uit bacteriën die afkomstig zijn van de knollen gescheiden bij de eerste (vroege), opeten. Bij het planten van stekken moet alle grote bladeren, waardoor er slechts een korte bladstelen. Plantmateriaal moet worden van 45 internodiën.

Als je genoeg vocht snel wortelstekken, wortels te ontwikkelen op sites die vochtige grond. Yams zijn geteeld op hoge bergkammen, kan hun breedte 70 120 cm, afhankelijk van de morfologische kenmerken van de variëteit (en er zijn dlinnopletistye korotkopletistye variëteiten). De afstand tussen de struiken op een rij 3050, zie

De site gekozen voor de zoete aardappel, zodat het was goed verlicht, omdat de plant niet als het nog een beetje schaduw. Vooral goed het groeit in het zuiden, goed verwarmde hellingen. De beste grond voor dat het zand, zandige klei, slib, en licht leem met een diepte van het grondwater voor meer dan 2 m. Hoewel zoete aardappel is niet bang voor de droogte, hoewel het zou moeten zijn, met name tijdens de beworteling van stekken.

Maar in de tweede helft van het groeiseizoen niet genieten van water, en voor 1520 dagen voorafgaand aan ze allemaal te stoppen met oogsten. Zoete aardappelen, gegraven van droge grond op een zonnige dag, goed gesorteerd en gedroogd, kunnen worden opgeslagen in een droge, geventileerde plaats op 812 '6 maanden of meer. Als het ingegraven in de vochtige, regenachtig weer of na een lichte vorst, het vereist vrijwel geen opgeslagen.

Deze knollen werden onmiddellijk toegestaan ​​voor verwerking of aan vee gevoederd. Op het moment van de oogst om de meest productieve fabrieken wimpers apicaal stekken wortel en in potten. Leg ze op een heldere vensterbank planten zien er prachtig uit. In het voorjaar kun je snijd ze met stekken en planten in de volle grond.

Kort Vertel ons over wat er is gemaakt van zoete aardappelen. Recepten zijn ontworpen Samarkand chef-koks. Manta met zoete aardappelen. Mark: 400 g zoete aardappelen, meel / 200 g, 40 g gesmolten boter, ui, 100 g, 50 g vet kurdjuchnogo, zout en zwarte peper naar smaak toe. Voor het deeg moet twee verse eieren. Mince als volgt bereid: gezuiverde zoete aardappel snijd ze in kleine blokjes, voeg verkruimelde spek, licht gebakken ui, peper en zout.

De koele frisse deeg verdeeld in stukken met een gewicht van 20 25 g, elke rol in een pannenkoek dunne ronde. In het midden van een cent om een ​​snuifje zetten van gehakt vlees en de randen van het deeg zaschipnut. Klaar Manta geplaatst op een ingevette pannen rooster-mantyshnitsy en in kokende stoom pot, goed gesloten aan de top. Koken voor een paar van 30 minuten. Gekookt en verpakt in schotel of op een bord besprenkeld met zure room of manta rays gesmolten boter en bestrooi met peper.

Zoete aardappel schnitzels. 1 kg zoete aardappelen: rauw ei 2 stuks, Tarwebloem 4 eetl.. eetlepels plantaardige olie 100 g zure room 200 g boter 1 eetlepel, lepel. Het gezuiverde zoete aardappel gekookt in gezouten water. Giet zoete aardappelen in de hete puree of wrijven.

De resulterende massa is om boter, ei, wat bloem of griesmeel, dit alles is grondig geroerd, toe te voegen aan de ballen snijden, rollen in meel of paneermeel, in de vorm van karbonades te nemen, dan bakken in plantaardige olie aan beide kanten. Serveer met zure room saus. Zoete aardappel cheesecake met cottage cheese. Nodig: 400 g zoete aardappelen, meel / s 4 van art. eetlepel gesmolten boter 2 el. lepels kwark 150 g rauw ei 3 stuks. kristalsuiker 2 el. lepels.

Broodwortelen koken, wrijven, voeg bloem, ei, boter en meng goed. Veel van de rollen op een laag 2 cm dik en snijd rondjes eruit en leg ze op een vel, geolied. In het midden van elke cirkel om een ​​uitsparing in om de vulling van geraspte kaas, suiker en eieren te maken. Uitstrijkje cheesecake ei en bak in de oven.

Wanneer een tabel om de gesmolten boter giet. Cheesecakes zoete aardappel met cottage cheese en zure room. Voor de bereiding van maaltijden zou moeten zijn: zoete aardappel 300 g, 300 g cottage cheese, ei, rauwe 2 pct, Tarwebloem 5 eetlepels.. lepels gesmolten boter 3 el. lepels, bekers zure room, 3 eetlepels suiker. lepels. Gekookte yam vegen, voeg kaas, ei, zout, suiker en bloem. Meng alles, veel geslagen, om de ballen en bak ze tot ze goudbruin zijn gesneden. Serveer met zure room.

Informatie afkomstig van de website Chudo-ogorod.ru

spruiten, rapen, zoete aardappelen, aardappelen