Het recht van groenten

Selderij groeit het hele jaar door

Van alle kruiden die groeien in de tuin, ik hou het meest selderij, en niet alleen voor haar unieke kruidige smaak, maar ook omdat het een van de meest toegankelijke  geneeskrachtige planten voor alle gelegenheden.  Daarnaast is het gemakkelijk om te groeien het hele jaar binnen, in de tuin op de vensterbank.  Selderij - is een jaarlijkse en tweejaarlijkse plant Root.  Er zijn zowel groene en gestalkt rassen.

Soms horen we van de truckers die  selderij zaden,  in de grond geplant, slecht ontkiemen.  Het is gemakkelijk bevestigen aan, als je weet de reden en de reden is dat de  in de zaden van selder bevat essentiële oliën die kieming remmen.  Een eenvoudige techniek zal helpen verbeteren kieming.  Voor het zaaien het zaad van selderij eerder wassen in warm water en dan een beetje droog ze, en de zaden sneller ontkiemen.

Zaaien vindt plaats in eind februari, begin maart.  Meestal wordt aanbevolen om te zaaien in dozen, en dan duiken, maar ervaren tuinders zijn van mening dat het recht om rechtstreeks zaaien in de kleine cups met 3-4 zaadjes dan, ze dekken in folie en leg een lichte plaats tot kieming.  De zaden kunnen slechts licht in te gaan op de grond, maar je kunt ze niet bestrooi ze met aarde, want deze kunnen niet ontkiemen.

Zaailingen zal verschijnen in 15-20 dagen, en na de kieming van zaailingen kan worden kan worden gevuld met een dun laagje aarde.  Tip: Voor de preventie van zwartbenigheid water mag alleen verricht worden in een pan.  Voor een beter licht ontkiemen bekers moeten worden geplaatst bij tl-licht.  Toen de bleke kleur van de bladeren kunnen de planten bemesten met een oplossing van ureum op 15 g per 10 liter water.

Van 01 tot 10 mei selderij zaailingen geplant kunnen worden in een permanente plaats in het plantgat door het toevoegen van een handvol compost, organische meststoffen en as.  Aandacht!  Op zure gronden, is selderij niet groeien, dus bloem bed om op te groeien selderij moet proizvestkovat.  Bij het planten in de grond niet kan de wortels van selder te begraven, dus geen onnodige extra wortels werden gevormd.

Om een ​​grote wortel per 1 m² te krijgen het plaatsen van een 6,4 planten.  Zorg selderij vermindert de wieden en schoffelen een rij afstand.  Zodra de zaailingen zijn goed gewend, kan het te voeden:  5 g ureum of 10 g van het ammoniumnitraat, per 1 m² elke 10-14 dagen in de eerste twee maanden (u kunt wisselen tussen de organische en minerale meststoffen), en van half juli tot eind augustus - fosfornokaliynye voeding.

Store selderij bij 0-2 * in dozen van zand, pre-snijden van de bladeren.  De beste variëteiten van selderij: Apple, Root Gribovsky, Golden Feather, de Deense reus, Diamond. Informatie afkomstig van de site azbukaogorodnika.blogspot.com

Gerelateerde berichten:
  1. bloedarmoede, bieten

greens, wortelgroenten, selderij, spruitjes, plant