Het recht van groenten

Import radijs

In onze tijd, import hele winter radijs worden verkocht in winkels. In de mond is het zelfs iets ... Maar geen bitterheid taart of sappige of de helderheid van de lokale radijs erin, natuurlijk niet. Of het nu gaat met onze radijs gryadochki! En terwijl de prijs van de lente radijs bijten, zullen we nog steeds kopen. Geld kan worden gegeven is een genot om naar te kijken deze fel roze plukjes.  Homeland radijs wordt beschouwd als Centraal-Azië. Er radijs is bekend sinds de oudheid.

In China, waar het was meer dan 3.000 jaar geleden verbouwd, er is een gezegde:  "Als de winter is gember, radijs en de zomer, het hele jaar door voor de gezondheid te behouden"  .  stond bekend als de Oude Japan, het oude Egypte en het oude Griekenland. In het oude Rome, rammenas soorten gegeten met honing, azijn en zout. In Europa is de radijs geteeld sinds de zestiende eeuw. De eerste proefde Franse chef-koks. Aan het eind van de zestiende eeuw wortels van radijs waren wit en hadden de vorm van wortelen.

In Rusland, radijs geïmporteerd uit Amsterdam, Peter I, waar de koning eerst uitgeprobeerd in het huis van Gdansk koopman en was blij.  Nou, nu uitgegroeid radijs over de hele wereld.  Radijs - kruidachtige plant die behoort tot de familie van kruisbloemige (kool). Radijs is een jaar, die in het jaar van zaaien zaden en wortels vormen en biënnales, het geven van zaad tot het tweede jaar na het planten.  Radijs bladeren verzameld in de uitlaat van 4-6 stuks.

Steeltjes bereikt soms vijf meter. Bloemen zijn vrij groot en mooi - wit, roze. Wortelen hebben een andere vorm van rond naar plat, langwerpig, langwerpig. Huidskleur, meestal fel roze, soms wit, geel en rood, paars radijs en bont.

Pulp meestal wit. Radijs is zo groot en klein, het gewicht per vrucht varieert 8-400  Radijs rassen zijn ingedeeld in geografische groepen op de Europese, Chinese en Japanse. Japanse en Chinese rassen zijn winter. In Rusland, gebruikelijk in de meeste varianten van het Europese type.

In onze tijd, radijs meestal vers gegeten.  Radijs wortels bevatten gemakkelijk verteerbaar door het menselijk lichaam minerale zouten van ijzer, calcium, kalium, fosfor, magnesium en vitamines zoals C, B1, B2, B5, organische zuren, enzymen en een aantal glycosiden die geven de groente een specifieke smaak.

Aanbevelen aan radijs apathisch, verzwakte patiënten te eten met een slechte eetlust en stemming, en verlies van kracht,  , Mensen die lijden aan stoornissen in het maagdarmkanaal, hypertensie en atherosclerose.  Recente studies hebben aangetoond dat de radijs heeft immunomodulerende en anti-kanker activiteit, verdunt het bloed, dient de oorzaak van de preventie van hart-en vaatziekten, atherosclerose, en cholecystitis.

In China, radijs wordt gebruikt als een antipyretische en slijmoplossend. Uiterlijk radijs wordt gebruikt om neuralgie en radiculitis te behandelen, eerder wreef hem in een rasp en toepassing is op de zere plek in de vorm van kompressen.  Radijs zijn niet ziek van een maagzweer en darm, colitis, nierziekten en de lever. Maar degenen die lijden aan obesitas, en radijs zijn zeer nuttig.

Vooral nuttig salade met cottage cheese. Om het  neemt een pakje kaas, 400 g radijsjes, 15 g dille en selderij. Radijs in stukken gesneden, is alles gesneden, gemengd en verdeeld in 3 keer.

Je kunt niet meer dan drie dagen doorbrengen op een salade, als alles goed gaat met de  .  Erg handig radijs salade met zure room.  Neem 200 g van radijs, 1-2 hardgekookte eieren, peterselie, dille, selderij, radijs, de 15-20 is gesneden, gehakte eieren, fijngehakt greens. Dit alles wordt gevoed door de zure room.  Radijs kan gebruikt worden in cosmetica.  Bijvoorbeeld, de  3-4 stukken. Rasp radijs, voeg 1 el. lepel zure room en toe te passen op het gezicht gedurende 10-15 minuten.

Dan afwassen het masker wattenstaafje gedrenkt in warm water, wassen met koud en het gezicht met een voedende crème wrijven.  Cottagers in gedachten te houden dat de radijs - korte-dag plant. Dit is een koude-bestendig en vroeg bloeiende plant, dus beginnen met het planten is het noodzakelijk in het vroegst mogelijke moment. Ervaren tuinders kan verzamelen de oogst van het jaar 04/03.  Radijs nodig losse grond.

De zware, dichte, mishandeld bodem, het gewas mag niet verwachten dat dwergen en freaks stijgen.  Radijs groeien het beste wanneer gewassen worden onder mest en compost in grote doses.  Zware bodem kan worden verbeterd door ze in zand en zaagsel, gedrenkt in een oplossing van ureum - 100 g op 8 liter. Goed toe te voegen aan de bodem tuingrond en turf.

Zaai zaad op een afstand van 2,5 cm van elkaar en bedekt met aarde met ongeveer 1 cm gewassen aangestampt en bewaterd, alsof bestrooien met zijn handen.  Radijs kan podseivat een dag een week tot laat in de lente. Dan komt de lange dagen en groeien niet goed radijs. Verlengd aan het einde van de zomer gewassen.

Radijs groeien net zo goed als een speciaal daarvoor aangewezen bedden of in gemengde beplantingen met  . Verschillende radijs worden geplant langs de randen van de site met de aardappelen. U kunt de afwisselende rijen van radijs met rijen van sla en spinazie. In dit geval, je begint op te ruimen radijs en spinazie salade, en alleen dan.  U kunt zaaien radijs en plaats geoogst de lagere klassen.  De zaden voor het zaaien, vooral in de vroege stadia, moet u kiezen groter.

Een aantal tuinders in slagen om de zaden te sorteren in een zeef, die het gedaan in een gat van 3 mm of minder. Het vroege voorjaar in de ijzige nachten en dagen radijs haven van films.  Radijs moeten regelmatig dunner, spud en water. Import radijsjes peterselieZodra het land opwarmt, zaailingen nodig zamulchirovat droog gras of stro aan de opkomst van onkruid te voorkomen.

Voor de koppeling van de plantenwortels water als het drogen van de bodem, zodat niet aan de groei van de bloem te stimuleren. Daarnaast kan het overtollige vocht uit de radijs aantasten ziekte - zwartbenigheid.  In de zomer van de hete, droge dagen radijs is een overvloedige water. Maar we kunnen niet tolereren plotselinge veranderingen van droog tot overvloedige vocht om te voorkomen dat kraken van de wortels.

Radijs moet voeden. Het gebrek aan kalium wordt bepaald door de bleekheid van de stengel. Een tekort aan stikstof in het blad cotyledonous gemaakt klein en bleek.  10 g ureum en 30 g kaliumchloride tot 8 liter water - na de zaailingen een keer per week naar een vloeibare bemesting te houden.  Radijs selectief geoogst, gebaseerd op de hoeveelheid van de wortels. Early-rijpende variëteiten meestal bij de oogst podium voor 3-4 weken.

In het voorjaar en de zomer gewassen, is er nog het zaaien voor de winter. Het zaaien van de zaadjes te beginnen bij het opleggen van een vorst, zodat de zaden niet kunnen ontkiemen. Dag temperatuur mag niet hoger zijn dan +2-3 graden. Zaden zijn verzegeld tot een diepte van 5 cm

Nou, heel snel we pohrustim lokale radijs. Informatie afkomstig van de site www.myjane.ru

peterselie, obesitas, radijs, dille, peterselie